Mi a hangoskönyv

hangos.bmp

pdf.bmp

Mi is az a hangoskönyv? Hogyan működik? Visszaadhatja-e az olvasás élvezetét? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre probálunk meg választ adni.

Tehát mi is az a hangoskönyv és hogyan működik. A hangoskönyv színészek, előadóművészek által felolvasott, hanghordozón kiadott könyv. Lehet hangkazettán, audio CD-n, vagy MP3 CD-n rögzített hanganyag. Legtöbbször azok a könyvtárhasználók keresik, akik munkájuk miatt napjuk nagy részét autóban töltik. Ágyhoz, házhoz kötött, könyvet nehezen vagy egyáltalán nem bíró embereknek is kikapcsolódást, „olvasáshoz” jutást nyújt. A vakok és gyengénlátók könyvtári ellátásában fontos szerepet játszanak. A látássérült emberek mellett az olvasási zavarokkal küszködő gyermekek és felnőttek tanulásában és művelődésében is nagy szerepet játszik ez a dokumentumtípus.

Visszaadhatja-e az olvasás élvezetét? Szerintem erre a kérdésre jobb ha mindenki maga próbál meg válaszolni, de csak hogy fogalmunk legyen, hogy milyen élmény is a hangoskönyv valójában, javaslom hallgassunk bele az oldalon felkinált könyvekbe.

Hogyan hallgathatok bele online?

Egyszerűen csak válasszunk egy könyvet és kattintsunk az alatta található Lejátszás gombra.

 

Érdekel a könyv, letölteném:

Amennyiben a könyv felkeltette az érdeklődésünket és le szeretnénk tölteni klickkeljünk a "vissza a letöltéshez" linkre.

Naptár

november 2017
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30

Impresszum

Weboldalunkon nem tárolunk semmilyen jogsértő tartalmat, minden tartalom nem általunk üzemeltetett weboldalak szerverein található, melyek helyét csak megjelöljük és kategorizáljuk, illetve nem ismerjük azok részletes tartalmát, így nem tudunk semmilyen felelősséget vállalni értük! Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény értelmében oldalunk teljesen legális tevékenységet folytat, a ténylegesen szolgáltatott adatok/hangoskönyvek jogdíjai a szerverein tároló szolgáltatókat terheli! Mindemellett az oldal üzemeltetője, és a tárhely szolgáltató nem kívánja megsérteni a szerzői jogvédelemre vonatkozó hatályos jogszabályokat, ennek értelmében az idelátogatók kötelesek a tartalom letöltését követő 24 órán belül törölni azt!

Friss topikok

Hallgass bele!!! Egy kis ízelítő.

Mi is az a hangoskönyv? Hogyan működik? Visszaadhatja-e az olvasás élvezetét? Hogyan hallgathatok bele online? Letölthető hangoskönyvek ingyen, magyarul, mp3-ban --> hallgasd és használd, bárhol és bármikor! Visszaadhatja-e az olvasás élvezetét? Szerintem erre a kérdésre jobb ha mindenki maga próbál meg válaszolni, de csak hogy fogalmunk legyen, hogy milyen élmény is a hangoskönyv valójában, javaslom hallgassunk bele az oldalon felkinált könyvekbe. Oldalunk ingyen letölthető hangoskönyvek napról-napra bővülő választékát kínálja. Nálunk megtalálja a manapság igen csak népszerű írok (Wass Albert, Rejtő Jenő, Dan Brown, Verne Gyula, J. K. Rowling, J. R. R. Tolkein, Stephenie Meyer, Leslie L. Lawrence, Márai Sándor, Dr. Csernus Imre, Hamvas Béla) alkotásaitól kezdve, a klasszikus magyar irodalmon (Jókai Mór, Mikszáth Kálmán, Babits Mihály, Arany János, Karinthy Frigyes, Benedek Elek, Gárdonyi Géza) nagyjain át a világirodalom legnagyobbjainak (Mihail Bulgakov, Agatha Christie, Charlotte Bronte, Mark Twain, Karl May, Cervantes, Tolsztoj, Paulo Coelho, Sir Arthur Conan Doyle) legjobb alkotásait. Mindemellett megtalálhatók az orosz és olasz irodalom valamint a francia drámairodalom leghíresebb műveinek színházi változatai rádiójátékok formájában, a méltán híres Shakespeare számos alkotása, vagy épp a nagy humorista Hofi Géza legismertebb rádiófelvételei.

Címkék

Archívum

Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép

2012.11.10. 13:50 | uploooader | Szólj hozzá!

rejto 2.jpg

Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára

A regény főhőse egy unatkozó ifjú milliomos, aki, hogy világhírűvé válhasson, expediciót szervez egy évekkel ezelőtt eltűnt földrajztudós és felfedező felkutatására. A biztonság és az egyszerűség kedvéért az illetőt - aki maga ötölte ki a tervet - egy összkomfortos szekrényben magával viszi a hajókabinba, hogy majd alkalomadtán megtalálhassa. A vállalkozás viszont csaknem csődbe jut, mert Piszkos Fred hallgatagon ül a kikötői kocsmában és "málnaszőrt" iszik. Ettől pedig a legedzettebb kikötői vagányt is kitöri a frász. Gyengébb idegzetűek látni sem bírják. Azután mégis elindul az expedició, csak a megtalálandó tudóst felejtik otthon.... Piszkos Fred szintén tengerre száll a költői nevű "Na mi újság, Wágner úr?" fedélzetén. Wágner úr pedig a legváltozatosabb pillanatokban énekli el a Treff király belépőjét a Traviátából. Csoda-e ezután, ha a regény teljes happy enddel és házassággal végződik?

 

Vissza a letöltéshez

 

J. K. Rowling: Harry Potter és a Tűz Serlege

2012.11.10. 13:50 | uploooader | Szólj hozzá!

harry-potter-and-the-goblet-of-fire-wallpaper.jpg

Harry Potter és a Tűz Serlege

Melyik nemzeti válogatott nyeri a Kviddics Világkupát? Ki lesz a Trirnágus Tusa győztese? Utóbbiért a világ három boszorkány- és varázslóképző tanintézetének legrátermettebb diákjai küzdenek. A világraszóló versengés házigazdája Roxfort, az az iskola, ahová Harry Potter immár negyedévesként érkezik. S ahogy az a felsőbb osztályosoknál már egyáltalán nem különös, Harry és barátai a másik nemet is felfedezik... Ám nem csupán e kellemes izgalmakat ígérő események várnak Harryre és barátaira. Voldemort, a fekete mágusok vezére újból készülődik...Tele van a történet váratlanokkal, véletlenekkel, s miért tagadnánk: rémekkel, szörnyekkel, kísértetekkel. Valahogy annyira tele, mint az életünk.

 

Vissza a letölteshez

 

Raymond Chandler: Asszony a tóban

2012.11.10. 13:50 | uploooader | Szólj hozzá!

Raymond-Chandler-Asszony-A-Toban.jpg

Asszony a tóban

Derace Kingsley felesége Mexikóba szökött, hogy elváljon, és hozzámenjen egy nem valami fényes jellemű aranyifjúhoz. Legalábbis így szól az üzenet, amelyet férjének küldött. Csak az a baj, hogy amikor Philip Marlowe, a magánnyomozó kifaggatja Laveryt, az aranyifjú mindent tagad. Marlowe még egyszer felkeresi, de akkor már semmit sem tagad: két golyóved a szivében hever a lakásán. Így hát Marlowe a gyilkos után indul, és kutatása során a szmogos Los Angelesből egy erdőmélyi tó partjára érkezik, ahol azonban egy másik nőnek is nyoma veszett... Nemes és alantas szenvedélyek, korrupt és becsületes zsaruk, mindenféle hóbortos figurák, a pénz imádata, egy bűnözésbe fulladó kaliforniai kisváros - a kemény krimi legjobb amerikai művelőjének vissza-visszatérő regény-világa. Miközben odakinn dúl a második világháború, a kiábrándult, mégis idealista magánnyomozónak ebben a mikrokozmoszban kellene rendel csinálnia.

 

Vissza a letöltéshez

Joseph Heller: A 22-es csapdája

2012.11.10. 13:50 | uploooader | Szólj hozzá!

Joseph-Heller-22-es-csapdaja.jpg

A 22-es csapdája

Az 1923-ban született amerikai regény- és drámaíró, Joseph Heller első regénye korszakalkotó, groteszk, mégis zseniálisan ábrázolja a háborút. A háborút, mint őrült gépezetet, amelyben mindenki őrülten viselkedik, és amelyből akkor sem lehet kikerülni, ha valaki őrült, és akkor sem, ha valaki normális. Ez a 22-es paragrafus csapdája. És egyben világunk abszurditásának egyik legtökéletesebb megfogalmazása.

Yossarian kapitány az amerikai légierőnél szolgál, és így, a második világháború vége felé már nagyon elege van az egészből. Ahogy haladnak felfelé az olasz csizmán, sorban foglalva el a városokat, egyre erősebbé válik abbéli meggyőződése, hogy őt mindenki meg akarja ölni, ráadásul a körülötte élő katonák ésszerűtlen viselkedése nem nagyon cáfol rá a gyanúira. Yossariannek egyetlen célja az, hogy valahogy túlélje ezt a háborút, így minden bevetésről a lehető legrövidebb úton repül vissza, és mindent megtesz, hogy többször ne kelljen mennie. Csakhogy a célkitűzéseit elég nehéz megvalósítani egy olyan egységben, amiből lehetetlen leszerelni, hiszen a parancsnokok folyamatosan növelik a teljesítendő repülések számát.

Vissza a letöltéshez

Wass Albert: Tizenhárom almafa

2012.11.10. 13:50 | uploooader | Szólj hozzá!

Wass-Albert-Tizenharom-Almafa.jpg

Tizenhárom almafa

Táncos Csuda Mózsi kalandjai Erdély visszacsatolásakor kezdődnek, a katonaságnál folytatódnak, s a háborús megpróbáltatások után "a hegylakó népek ősi türelmével" várt és a tavaszi megújulást remélő hétköznapokkal zárulnak; "Mert Isten, aki a kivágott csonkból termőfát tud növeszteni újra, nem hagyja elveszni a népeket sem, akik benne hisznek." A már emigrációban élő írófejedelem szatírájában a kipellengérezett politikai-társadalmi hazugságok, ostobaságok özöne árad, s a regény ábrázolt idejében még tombol a nyilasoktól a kommunistákig kavargó-tülekedő érdekcsoportok emberellenes rémuralma.

 

Vissza a letöltéshez

Daniel Kehlmann: A világ fölmérése

2012.11.10. 13:50 | uploooader | Szólj hozzá!

a vilag fölmérese.JPG

A világ fölmérése

Két fiatal német nekilát a világ fölmérésének a 18. század végén. Az egyikük, Alexander von Humboldt átvág az őserdőn és a sztyeppén, bejárja az Orinocót, önmagán kísérletezve mérgeket próbál ki, megszámolja a bennszülöttek fején a tetveket, belebújik a barlangokba, megmássza a vulkánokat és emberevőkkel vacsorázik. A matematikus és csillagász Carl Friedrich Gauss, aki nem tudja az életét nők nélkül élni, mégis képes a nászéjszakán kiugrani a hitvesi ágyból egy képlet lejegyzése kedvéért, Göttingenben bebizonyítja, hogy a tér görbül. A két öreg, kissé bogaras ember először 1828-ban találkozik Berlinben, hogy a tudomány érdekében összefogjanak. A világot járt felfedezőnek és a szobájába zárkózó tudósnak azonban csak egy közös vonása van: a szenvedélyes tudásvágy.

Vissza a letöltéshez

Hugh Laurie: A Balek

2012.11.10. 13:49 | uploooader | Szólj hozzá!

a balek.JPG

A Balek

Hugh Laurie története könyvben olyan, mint Guy Richie filmjei, A Ravasz, az Agy..., vagy éppen a Blöff. Vérbeli angol humor, csibészes gonosztevők. Nem túlzás azt állítani, hogy miközben azért mégiscsak egy feszültséggel teli, pergő, izgalmas krimit tart az olvasó a kezében, úgy érzi, a könyv mellé egy Monty-Python előadásra is jegyet váltott. Mert szinte nincs olyan bekezdés, amin ne nyerítene önfeledten. Laurie szarkasztikusan ironikus humora zseniális - ezek után érthető, honnan is merítette magának Dr. House karakterének legfőbb jegyeit.

London Review: "Repülővel utaztam Nápolyból Milánóba. Gyűlölök repülni, de Laurie könyve úgy lekötött, hogy észre sem vettem, amikor földet értünk. Szívből ajánlom mindazoknak, akik félnek a repüléstől és azoknak is, akik egyszerűen csak maradéktalanul jól akarják érezni magukat. Már várom a folytatást, és csak remélni tudom, hogy az elég hosszú lesz ahhoz, hogy egy tengerentúli úthoz is erőt adjon nekem.

Vissza a letöltéshez

Dr. Csernus Imre: A nő

2012.11.10. 13:49 | uploooader | Szólj hozzá!

no.JPG

A nő

"Ez a könyv, a NŐ-ről szól, aki a férfiak imádatának a tárgya, az örök és megfoghatatlan csoda, amelyet már sokan leírtak és megfogalmaztak. Én meg arra vagyok kíváncsi, hogy hogyan lesz valakiből jó Nő! Nehéz téma, de ahogy megfigyeltem, ez mindkét nemet egyformán izgatja." Mitől nő egy nő? És vajon mitől jó nő? Hogyan képes egy nő - vagy akár egy férfi - megélni saját nemiségét? Tud-e jó példával szolgálni gyermekeinek? Tudja-e jól érezni magát a saját bőrében? És tesz-e valamit azért, hogy jobb legyen? Ha Ön elég erős, hogy feltegye magának ezeket a kérdéseket, lapozzon bele Dr. Csernus Imre legújabb könyvébe! Bátraké a szerencse...

 

Vissza a letöltéshez

 

Móra Ferenc: Csengő barack

2012.11.10. 13:49 | uploooader | Szólj hozzá!

mora.jpg

Csengő barack

Valljuk be, félreismertük Móra Ferencet! Az iskolában gyermekíróként tanultuk - de valójában ő korának egyik legkomolyabb, szigorú krónikása volt. Csupán témája a gyermekkor - azonban stílusa, mondanivalója és kritikája a felnőtteknek szól ma is. Móra Ferenc önéletrajzi ihletésű novelláiból kap most egy csokorra valót a hallgató. Az író elsősorban szüleinek állít emléket ezekkel az elbeszélésekkel, de minden olvasójának-hallgatójának emberségből és tisztességből állít példát. Móra egyszerű, szögényembörös alakjai, a köznapi, de sírós-nevetős élethelyzetek a közelmúlt Magyarországára utalnak vissza - de a jelenetek, szereplők ismerősek a jelenből is.

 

Vissza a letöltéshez

Wass Albert: Ember az országút szélén

2012.11.10. 13:48 | uploooader | Szólj hozzá!

ember az orszag.jpg

Ember az országút szélén

A Trianon utáni talpraállás szenvedése és heroizmusa, és a II. Világháború utáni hontalanság regénye. A kötet az emigráns író búcsúja Erdélytől - egyben az anyaországi olvasókhoz történő újabb hazatérése is.

„- A szomszéd szobában ott aludt békésen az unokám, a Lajos fia. Egy darab tiszta ember. Egy darab tiszta erdélyi ember. Egy alapkő a jövendőhöz, ahhoz a jövendőhöz, amelyiknek majd egyszer mindezen véres részegség után el kell jönnie, mert hiszen a világot nem személyes démonok kormányozzák, hanem Isten, aki tudja, mit akar. És én rádöbbentem, hogy ez a feladatom: megőrizni ezt az alapkövet tisztának és fölnevelni erősnek és átadni neki azt az erkölcsi mértéket, mellyel önmagunkban bent mérnünk kell a cselekedeteinket, s mely egyetlen maradandó öröksége a mi régi világunknak, a valamikor majd elkövetkezendő új világ számára.”

 

Vissza a letöltéshez

 

Rejtő Jenő: Vesztegzár a Grand Hotelben

2012.11.10. 13:48 | uploooader | Szólj hozzá!

grand hotel.JPG

Vesztegzár a Grand Hotelben

Szerelmi szállal átszőtt bűnügyi történet ez is, mint sok más társa, de a cselekményben halmozódó abszurd helyzetek sokasága különös bájt kölcsönöz neki: Rejtő Jenőnél mindig legendásan jó kezdést (a hősnő szállodai szobájának szekrényéből egy ismeretlen fiatalember lép ki zöld lámpaernyővel a fején) ezúttal hasonló színvonalú folytatás követi.

A déltengeri szigetvilág egyik egzotikus fürdőhelyén, a Grand Hotel vendégeinek nyugalmát félelmetes hír kavarja fel: az egyik lakó pestises megbetegedése miatt vesztegzár alá kerültek. S miközben kezdetét veszi a szigeten az esős évszak, amely fülledt, rossz szagú, alattomos köddel és trópusi záporral rontja a vendégek hangulatát, gyilkosság történik. A szálló ettől kezdve képtelen fordulatok színhelyévé válik, rémületbe kergetve a békés milliomosokat, kereskedőket, szépasszonyokat, s a vigasztalásukra siető lovagokat. Az olvasó pedig megismerkedik egy kissé nyűgös, ám rendkívül kedves, pizsamás fiatalemberrel, aki szüntelen ruhát vált és szerelembe esik; egy ékszereket hajszoló házasságszédelgővel; egy bőröndbe zárt hullával és természetesen a találékony, nagyvonalú rendőrfelügyelővel. Mire a titokra fény derül, a bűnös büntetését, a hős, a házasság elől menekülő fiatalember pedig szerelme kezét nyeri el.

 

Vissza a letöltéshez

Mark Twain: Ádám és Éva naplója

2012.11.10. 13:47 | uploooader | Szólj hozzá!

AdamesEva.jpg

Ádám és Éva naplója

Mark Twain egyik legbájosabb könyve az Ádám és Éva naplója; a bölcs irónia klasszikusa. Ádám és Éva nem csupán emberien viselkedik, ahogy az első emberpárhoz illik, hanem az első férfi és az első nő módjára is, és ki tudná ezt jobban érzékeltetni, mint egy ízig-vérig francia rajzoló. A naplóforma különösen alkalmas arra, hogy feltárja a női és férfimentalitás legmélyebb titkait, és finoman ütköztesse a kétféle látásmód különbözőségét. Most talán végre választ kapunk arra, hogy honnan ered az a kibékíthetetlen ellentét, amely Éva leányai (vagyis a nők) és Ádám fiai (vagyis a férfiak) között feszül.

 

Vissza a letöltéshez

Jókai Mór: A jövő század regénye

2012.11.10. 13:47 | uploooader | Szólj hozzá!

jokai.jpg

A jövő század regénye

A hivatalos magyar kultúrpolitika a második világháborút követően meggátolta (egy korlátozott példányszámú, csakis a szakembereknek szánt kritikai kiadás kivételével), hogy Jókainak ezt az 1872–74-ben írt regényét a magyar olvasók új kiadásban olvashassák. S nem véletlenül, hiszen e regényben Jókai minden társadalmi utópiája ellenére megjósolta a huszadik századnak azokat a borzalmait is, melyeket a cárizmust megbuktató, ateista-kommunista Oroszország idézett elő Magyarország megtámadásával, saját népének kiirtásával. De itt említhető akár Boszniának Szerbia által történt bekebelezése vagy a szerb-magyar háború is…
Magyarország egykor és talán ma is legnépszerűbb, európai hírű írója jósként is bevált, s ráadásul utópiájával Orwellt is megelőzte, noha a mű sokkal inkább Jules Verne munkásságával rokon.

Vissza a letöltéshez

Platón: Szokratész védőbeszéde

2012.11.10. 13:47 | uploooader | Szólj hozzá!

Platon-Szokratesz-Vedobeszede.jpg

Szokratész védőbeszéde

Szókratész (Kr.e.470-Kr.e.399) a görög filozófia nagy korszakának vezéralakja. Elsősorban a megismerés lehetőségét és feltételeit vizsgálta. Ismerőst, ismeretlent megszólított és mintha maga kérne felvilágosítást, sajátos módon kérdezve igyekezett a dolgok mélyére hatolni. A kérdések és válaszok során fokozatosan derült fény a valamit tudni vélő megkérdezett tudatlanságára, miközben Szókratész magáról azt állította: nem tud semmit, kivéve azt az egyet, hogy semmit sem tud. A politikától távol tartotta magát, az ifjak s polgártársai erkölcsi nemesítésének szentelte életét. Egy emberöltőn át tanította az athéniakat, amikor Kr.e. 399-ben bevádolták a város elöljáróinál az ifjúság megrontásáért és istentagadásért, fejére halálbüntetést kérve. Miért ítélte halálra a világ egyik legjobban működő demokráciája a világ egyik legtisztábban gondolkodó elméjét? – A kérdés máig megválaszolatlan. Maga Szókratész soha nem írt semmit, gondolatait tanítványai örökítették meg, köztük a legkiválóbb, Platón (Kr.e.427-347). Haumann Péter előadását évtizedekig élvezhettük tekintetünket a színpadra szegezve –, most az olvasósarokban kényelmesen hátradőlve tehetjük ugyanezt.

 

Hallgass bele

Vissza a letöltéshez

Jane Austen: Büszkeség és balítélet

2012.11.08. 08:40 | uploooader | Szólj hozzá!

buszkeseg.jpg

Büszkeség és balítélet

A szerelmek és félreértések eme klasszikus meséje a XVIII. századvégi Angliában bontakozik ki. Az öt Bennet nővér élete a férjkeresés jegyében zajlik: anyjuk megszállottan próbálja biztosítani számukra a megnyugtató jövőt valami pénzes - és lehetőleg rangos - férfiú mellett. Csakhogy a jó eszű és éles nyelvű Elizabeth szélesebb perspektívákban gondolkozik, és ebben apja is támogatja őt. Amikor Mr. Bingley, a módos agglegény beköltözik az egyik szomszédos birtokra, felbolydul a Bennet-ház élete. A férfi előkelő londoni barátai és a vidékre vezényelt nyalka, ifjú katonatisztek közt bizonyára számos udvarlója akad majd a lányoknak. A legidősebb lány, a derűs és gyönyörű Jane úgy tűnik, meghódítja Mr. Bingley szívét. Ami Lizzie-t illeti, ő megismerkedik a jóképű, és látszólag igencsak dölyfös Mr. Darcyval, és máris kezdődik a nemek ádáz csatája. A helyzetet tovább bonyolítja, hogy Elizabeth nem várt házassági ajánlatot kap a Bennet-vagyont öröklő unokatestvértől, és amikor Mr. Bingely váratlanul Londonba távozik, magára hagyva a kétségbeesett Jane-t, Lizzie Mr. Darcyt teszi felelőssé a szakításért. Ám egy Lydiával kapcsolatos családi válsághelyzet hamarosan ráébreszti hősnőnket arra, hogy mindvégig balul ítélte meg ezt a büszke férfit...

 

 

Vissza a letöltéshez